Skip to main content


Niet alle houten vloeren kunnen gekleurd worden

Of uw houten vloer gekleurd kan worden is afhankelijk van het soort hout. Parketvloeren zijn er namelijk in verschillende houtsoorten. Eiken vloeren, bijvoorbeeld, kunnen in het algemeen worden voorzien van een kleurafwerking. Hierbij heeft u veel keuze. Kiest u voor de meer ‘exotische’ houtsoorten, zoals Kambala, Merbau, Wengé of andere donkere tropische houtsoorten, dan is het niet mogelijk om deze achteraf te kleuren. Deze houtsoorten zijn niet in staat om de kleurpigmenten op te nemen. Wel kunnen dergelijke houtsoorten worden voorzien van een kleurloze behandeling met olie of lak.

Welke houtsoort kiest u?

Er zijn tientallen houtsoorten waaruit u kunt kiezen als u een parketvloer wilt laten leggen. De meeste parketvloeren in Nederland worden vervaardigd uit eiken. Uw keuze voor de kleurafwerking bepaalt in hoge mate de uitstraling van uw vloer. Wilt u een natuurlijke kleur? Dan kunt u uw eiken vloer ook behandelen met een transparante olie. Of u kiest voor Europese of tropische houtsoorten die vanzelf een specifieke kleur en uitstraling hebben. Deze vloeren hebben in het algemeen wel een hoger prijskaartje.

Wilt u meer weten over houtsoorten en kleurafwerkingen? Kom dan gerust naar onze showroom. Wij kunnen u diverse voorbeelden laten zien, zodat u een weloverwogen keus kunt maken. Natuurlijk maken wij desgewenst een vrijblijvende offerte voor u.


Bent u ook toe aan een nieuwe vloer of (trap)renovatie?

Vraag gelijk een offerte aan of maak een afspraak voor persoonlijk advies.

Offerte aanvragen Showroomafspraak of BEL 0316 – 342 974

Dáárom Parketwinkel Zevenaar

  • vakwerk van eigen parketteurs
  • betaalbare kwaliteit
  • 's avonds open op afspraak
  • parkeren voor de deur
  • smaakvol interieuradvies