Skip to main content

Parket renovatie: groot onderhoud voor het opknappen van uw houten vloer

Een houten vloer is een heel duurzame vloer. Het is echter wel een natuurproduct dat onderhoud nodig heeft. Na verloop van tijd kan uw vloer minder mooi worden. De beschermlaag, zoals olie, wax of lak kan slijten.

Met een grote onderhoudsbeurt zorgen we ervoor dat uw houten vloer er weer jaren tegen kan. Deze onderhoudsbeurt is geschikt voor geoliede en gewaxte vloeren en adviseren we om de 5 jaar uit te laten voeren. Uw vloer is dan weer als nieuw!

Direct een afspraak maken voor groot onderhoud? Maak direct een afspraak via 0316 – 342 974 of info@parketwinkel-zevenaar.nl.

Offerte aanvragen Afspraak maken

Wanneer uw parket laten renoveren door groot onderhoud?

Is uw vloer lichter geworden op plaatsen waar zonlicht veel op de vloer schijnt? Of is de kleur minder intensief op plekken waar veel geschoven wordt met stoelen? Zijn er veel minuscule krasjes zichtbaar op plaatsen waar zand over de vloer heeft geschuurd? Of zijn er vet- en vochtplekken in uw vloer gekomen? Dit zijn goede redenen om groot onderhoud te laten uitvoeren.

Maar ook als uw vloer nog helemaal gaaf is, is het aan te bevelen om na zo’n 5 jaar groot onderhoud te laten uitvoeren. De beschermende olie of wax verliest onder invloed van haar omgeving beschermingskracht en met een verse laag is uw vloer weer jaren beschermd.

Renovatie door groot onderhoud is het polijsten en opnieuw behandelen van de vloer

Laat u uw vloer renoveren, dan polijsten we uw vloer. Met een boenmachine zorgen we ervoor dat de vloer helemaal vrij is van vuil en vet. Minuscule krasjes worden door het polijsten verminderd.

Daar waar er na het polijsten nog vlekken zichtbaar zijn behandelen we deze. Hierna is uw vloer weer helemaal gaaf en egaal.

Tot slot brengen we een nieuwe laag aan van de olie of wax waarmee uw vloer oorspronkelijk ook behandeld is. Uw vloer is weer helemaal opgefrist! En de nieuwe laag biedt weer jaren bescherming.

parket renovatie

Wanneer polijsten en wanneer schuren?

Het polijsten en opnieuw behandelen frist uw vloer op. Kleurverschillen worden aangepakt, net zoals vetvlekjes en minuscule krasjes door zand.

Met polijsten wordt de vloer alleen heel grondig geboend. Is uw vloer beschadigd of wilt u een andere kleur? Dan ontkomt u niet aan het schuren en opnieuw lakken of oliën van uw vloer.

Bij het schuren wordt er een laagje van de vloer afgeschuurd. Daarmee wordt ook de (gekleurde) beschermlaag verwijderd. Met polijsten niet. Een verandering van kleur kan dus alleen na het schuren van de vloer.

Heeft uw vloer diepe krassen of dutten? Bijvoorbeeld door het verschuiven van meubels zonder viltjes of het laten vallen van scherpe voorwerpen. Dan kunnen deze ook alleen verwijderd worden met schuren. Polijsten is dan niet voldoende.

Heeft u een vloer die voorzien is van lak, dan kunt u helaas geen groot onderhoud laten uitvoeren. Een laklaag is sterk, maar als deze laklaag beschadigd is kan deze helaas niet hersteld worden. Alleen schuren en opnieuw lakken is dan mogelijk.

Iedere 5 jaar renovatie door groot onderhoud

Gemiddeld gezien is een houten vloer na 5 jaar toe aan een grote onderhoudsbeurt. Natuurlijk kunt u al eerder de vloer behandelen met olie, mocht dat nodig zijn.

Na gemiddeld 10 jaar is het aan te bevelen de vloer niet alleen te laten polijsten, maar deze op te schuren. Hierdoor wordt de hele beschermende laag vervangen en niet alleen vernieuwd.

Zelf uw vloer goed onderhouden verlengt de levensduur

Naast de renovatie en het schuren en lakken van de vloer, heeft u zelf ook grote invloed op de levensduur van uw vloer.

Door uw vloer schoon te maken en te onderhouden zoals dit is voorgeschreven houdt u uw vloer langer mooi. Het gebruik van de juiste onderhouds- en reinigingsmiddelen is daarbij het belangrijkste.

parket renovatie

Wat kost renovatie van uw houten vloer?

De kosten van het groot onderhoud zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de afwerking van de vloer.

Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Dat kan door de winkel te bezoeken, te bellen met 0316 – 342 974 of een e-mail te verzenden naar:  info@parketwinkel-zevenaar.nl.

Groot onderhoud van uw parketvloer laten uitvoeren door Parketwinkel Zevenaar

U kunt het groot onderhoud van een houten vloer het beste overlaten aan een parketspecialist. Zo weet u zeker dat de vloer echt goed gereinigd wordt voordat er een nieuwe laag wordt aangebracht.

Uw vloer laat u renoveren door Parketwinkel Zevenaar:

  • Als u gegarandeerd een goed resultaat wilt – Parketwinkel Zevenaar is niet voor niets al 15 jaar dé Parketwinkel in de regio Zevenaar, Arnhem en de Achterhoek.
  • Voor de beste kwaliteit – Parketwinkel Zevenaar heeft eigen parketteurs in dienst die veel ervaring hebben met alle soorten vloeren.
  • Alle benodigde machines en materialen zijn aanwezig om uw vloer weer als nieuw te maken.

Maak direct een afspraak via 0316 – 342 974, kom naar de winkel of mail naar: info@parketwinkel-zevenaar.nl.