Skip to main content

PVC vloer laten leggen

Wilt u een hele sterke en makkelijke vloer die bovendien heel mooi is? PVC heeft het allemaal. Het PVC materiaal is sterk, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in uiteenlopende dessins.
Parketwinkel Zevenaar heeft een breed aanbod PVC vloeren die u ook door ons kunt laten leggen. En dat is zeker aan te bevelen, aangezien een PVC vloer een geëgaliseerde ondergrond vereist.

Wilt u graag een PVC vloer of heeft u vragen? Wij helpen u graag met advies of een offerte. Wij nodigen u van harte uit in onze showroom of maak een afspraak via 0316 – 342 974 of info@parketwinkel-zevenaar.nl.

Offerte aanvragen Voorbeelden bekijken

Waarom kiezen voor het laten leggen van PVC?

 • PVC is super sterk. En daarmee ideaal voor intensieve belasting zonder slijtage
 • PVC is er in hele mooie dessins en kan gelegd worden in allerlei motieven, zoals visgraat
 • PVC is de beste geleider bij vloerverwarming
 • PVC werkt geluiddempend
 • Een PVC vloer voelt niet koud aan
 • PVC heeft geen onderhoud nodig naast het gewone schoonhouden van uw vloer
 • PVC kan tegen water en is daarmee breder inzetbaar dan andere vloeren

PVC is dus dé materiaalkeuze voor u als u onbezorgd en zonder onderhoud jarenlang plezier wilt van een mooie vloer.

https://www.high-endrolex.com/11

Waarom zou u een andere vloer laten leggen?

PVC vloeren hebben veel voordelen, maar ook enkele nadelen:

 • PVC vloeren zijn duurder dan andere kunststofvloeren
 • PVC vloeren kunnen verkleuren door contact met rubber (weekmakers), zoals van stoelpoten. Projectmatig brengen we in voorkomende gevallen een coating aan.
 • Voor het leggen van een PVC vloer is een egale ondervloer vereist
 • Bij grote temperatuurverschillen kan de vloer uitzetten of krimpen waardoor naadjes kunnen ontstaan
 • PVC vloeren zijn van kunststof. Hout vormt een duurzaam alternatief

Twijfelt u of een PVC vloer voor u de beste optie is? Naast PVC vloeren is Parketwinkel Zevenaar specialist in parketvloeren en laminaatvloeren. Wij helpen u graag bij uw keuze.

PVC vloeren

Wat u moet weten voor u uw nieuwe PVC vloer laat leggen

Om te ontdekken welke PVC vloer bij u past, hoeft u alleen keuze te maken uit:

 1. De PVC vloer zelf – hoe ziet uw ideale vloer er uit? Voorbeelden vindt u op www.floorlife.nl. Ook kunt u op de zwarte button links onder op deze pagina klikken. U kunt dan een interieurfoto uploaden en daar vloeren in projecteren!
 2. Het legpatroon – wilt u stroken, visgraat PVC of een ander patroon?
 3. De afwerking – welke plint vindt u mooi?

Verder kent een PVC vloer weinig bijzonderheden. PVC vloeren zijn heel gebruiksvriendelijk en vergen weinig onderhoud. Maar het leggen van de PVC vloer luistert wel heel nauw.

Het leggen van een PVC vloer

Voor het leggen van een PVC vloer zijn verschillende handelingen nodig. Onderstaand leggen we deze aan u uit. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Egaliseren is noodzakelijk voordat uw PVC vloer gelegd kan worden

PVC is heel dun. Als de ondergrond niet helemaal egaal is, komen oneffenheden door de vloer heen met alle gevolgen van dien. Voordat uw PVC vloer gelegd kan worden moeten wij de ondervloer eerst egaliseren.

Egaliseren gebeurt door eerst het huidige vloeroppervlakte klaar te maken voor egalisatie. Grote oneffenheden die ook door de geëgaliseerd laag zouden komen, schuren of slijpen wij weg. Vervolgens brengen we eerst een lijmlaag (primer) op uw ondervloer aan voor de hechting. Tot slot gebruiken we egaline om de vloer glad te strijken.

Het egaliseren van de vloer lukt meestal in een dag. Afhankelijk van de oppervlakte natuurlijk.

Het leggen van de PVC vloer

Voordat we de vloer leggen, wordt eerst de geëgaliseerde vloer nog een keer opgeschuurd zodat deze helemaal glad is. Stof wordt verwijderd, anders kan de PVC op den duur loslaten.

Vervolgens verlijmen we de PVC stroken in het door u gewenste legpatroon op de geëgaliseerde vloer en walsen we deze aan. Dit zodat de PVC goed in de lijm gedrukt wordt. Wij verlijmen uw PVC vloer altijd. Dit levert het beste en meest duurzame resultaat.

Is de vloer gelegd, dan kunt u er direct op lopen.
Het leggen van uw PVC vloer kan gemiddeld in een dag. Uiteraard afhankelijk van de oppervlakte.

Het drogen van de vloer

De geëgaliseerde vloer moet eerst volledig droog zijn.

Om zeker te weten dat uw vloer goed droog is laten wij de vloer tenminste een dag drogen.

Het afwerken van de PVC vloer

Tot slot moet de vloer nog afgewerkt worden. Zoals het plaatsen van de plinten en eventuele profielen.

Al met al is het goed om rekening te houden met een kleine week voor het compleet leggen van uw nieuwe PVC vloer inclusief de afwerking.

Waarom uw PVC vloer laten leggen?

Een PVC vloer leggen moet absoluut goed gebeuren. Wordt uw vloer niet goed gelegd, dan kunt u hinder ondervinden van oneffenheden in de vloer. En op die plekken zal het PVC snel stuk gaan. Ook kan een niet goed gelegde PVC vloer loslaten, of naden kunnen losscheuren.

Bestelt u uw PVC vloer bij Parketwinkel Zevenaar, dan komen onze vakmannen hem voor u leggen. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van uw vloer garanderen.

De voordelen van het laten leggen van uw PVC vloer:

 • U weet zeker dat uw PVC vloer perfect gelegd is, zodat u er jarenlang zorgeloos plezier van zult beleven
 • De ervaren vakmensen leggen uw vloer snel en secuur

Een PVC vloer laten leggen door Parketwinkel Zevenaar

Komt u uit de regio Arnhem, Zevenaar of de Achterhoek? Dan verzorgen we graag uw nieuwe PVC vloer. Voor u als particulier in uw woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer, of waar u maar wilt. Maar ook in utiliteitsgebouwen als winkels, kantoren, zorgcentra en andere gebouwen zijn onze PVC vloeren te vinden.

Al ruim 15 jaar leveren wij de hoogste kwaliteit gelegde PVC vloeren. Laat u uw nieuwe PVC vloer door ons leggen, dan bent u verzekerd van een perfect gelegde vloer. En mocht er in de toekomst toch iets met uw vloer aan de hand zijn, dan staan we altijd voor u klaar.

Kosten PVC vloer inclusief laten leggen

Om u een scherpe prijs te kunnen geven voor alle materialen inclusief het egaliseren en leggen, bespreken we eerst uw wensen. Aan de hand van de maatvoeringen van de ruimte waarvoor u een nieuwe vloer nodig heeft, maken we graag een offerte voor u.

We nodigen u daarvoor van harte uit in onze showroom in Zevenaar. U kunt ook terecht op afspraak. Deze maakt u door te bellen met 342 974 of een mail te sturen naar: info@parketwinkel-zevenaar.nl.