Skip to main content

Laminaat laten leggen

De keuze in laminaat is heel groot. Er is een wildgroei aan merken die laminaat bieden, in allerlei kleuren, texturen, breedtes en diktes. Daardoor is er altijd wel laminaat te vinden naar uw smaak. Van een betonlook met tegelmotief tot houtlook in stroken.

De wildgroei in aanbod maakt de keuze voor een kwaliteitsvloer ook heel moeilijk. Maakt u de verkeerde keuzes, dan kunt u spijt krijgen van uw laminaat. Om jarenlang plezier van uw laminaatvloer te houden is het belangrijk dat u de juiste kwaliteit vloer en ondervloer kiest. En natuurlijk dat deze netjes wordt gelegd.

Parketwinkel Zevenaar heeft een breed assortiment laminaat van topkwaliteit. Bovendien kunt u optioneel gebruik maken van onze legservice. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit in huis haalt en jarenlang plezier heeft van uw vloer. Wij geven u graag advies in onze showroom. Kom gerust langs of maak een afspraak via 0316 – 342 974 of info@parketwinkel-zevenaar.nl.

Offerte aanvragen Voorbeelden bekijken

Waarom kiezen voor het laten leggen van laminaat?

Mensen kiezen vaak een laminaatvloer om de volgende redenen:

 • De relatief lage prijs
 • Het uitgebreide assortiment aan kleuren en verschillende dessins
 • Laminaat heeft geen onderhoud nodig, behalve het gewone schoonhouden van uw vloer
 • Laminaat verkleurt niet door zonlicht en heeft weinig werking

Laminaat is dus dé materiaalkeuze voor u als u onbezorgd en zonder onderhoud jarenlang plezier wilt van een mooie, betaalbare vloer.

Laminaat is dus een voordelige en makkelijke vloer met veel keuzemogelijkheden.

Waarom zou u een andere vloer laten leggen?

Laminaat heeft ook nadelen:

 • Laminaat is harder en voelt minder comfortabel aan dan een houten vloer
 • Door zijn hardheid maakt het belopen van de vloer meer geluid en is er meer contactgeluid dan bij een natuurproduct
 • Laminaat is gemaakt van kunststoffen (meer belastend voor het milieu) en gaat minder lang mee dan een houten vloer
 • Beschadigingen in het laminaat kunnen moeilijk tot niet weggewerkt worden

Naast laminaat is Parketwinkel Zevenaar specialist in parketvloeren en PVC vloeren.

Laminaat, wat u moet weten voor het laten leggen

Een nieuwe laminaatvloer bestaat uit 3 elementen:

 1. Het laminaat
 2. De ondervloer
 3. De afwerking

Voor ieder element zijn er verschillende factoren van belang om een goede keuze te maken.

Laminaat van de beste kwaliteit

Onderlinge kwaliteitsverschillen van laminaat zijn erg groot. Dit zit hem over het algemeen in de combinatie van de slijtlaag, de dikte van de basisplaat en de passing van het kliksysteem.

Parketwinkel Zevenaar heeft alleen laminaat van de betere fabrikanten in huis. Laminaat met in ieder geval een gemiddelde tot bovengemiddelde slijtvastheid en stootbestendigheid. U geniet hierdoor langer van uw laminaatvloer.

De juiste ondervloer

Naast de keuze van de juiste kwaliteit laminaat is de keuze voor een goede ondervloer van belang. Afhankelijk van uw woonsituatie helpen wij u bij de keuze van de ondervloer. Heeft u bijvoorbeeld vloerverwarming, woont u in een appartement en is de dekvloer van hout of beton? Verschillende factoren die van invloed zijn op de keuze van uw ondervloer. Parketwinkel Zevenaar helpt u bij de keuze.

Een mooie afwerking

Tot slot de afwerking: welke type plint vindt u het mooist? Een hoge plint, een lage plint, een afwerkrandje of zo strak mogelijk?
En hoe moet uw vloer er uitzien bij de deurposten? Plakplintjes, of misschien randjes alleen afgewerkt met een gekleurde kit die past bij uw vloer?

Een mooie afwerking maakt het helemaal voor u af.

Waarom uw laminaat laten leggen?

Laminaat staat bekend als een van de makkelijkste vloeren om te leggen. Rechte stukken klikt u zo in elkaar. Maar hoe gaat u om met de uitsparing van de trap? En de hoekjes in de keuken? En wat als u het laminaat over de hele verdieping door wilt leggen?

Vaak wordt het leggen van een laminaatvloer onderschat. U kunt er bij Parketwinkel Zevenaar voor kiezen zelf uw nieuwe laminaatvloer te leggen. U kunt ook gebruik maken van de legservice. En dat levert u verschillende voordelen op:

 • U weet zeker dat uw laminaat perfect gelegd wordt met het allerhoogste niveau van afwerking
 • U hoeft niet na te denken hoe u omgaat met lastige hoekjes en smalle randjes
 • Het bespaart u een hoop moeite en energie
 • U hoeft geen gereedschappen te regelen of aan te schaffen
 • Er zijn geen verborgen kosten. Geen ritjes naar de bouwmarkt voor onvoorzien ontbrekend klein materiaal
 • Ervaren vakmensen leggen uw vloer razendsnel

De laminaat legservice van Parketwinkel Zevenaar

Komt u uit de regio Arnhem, Zevenaar of de Achterhoek? De vakmannen van de laminaat legservice van Parketwinkel Zevenaar leggen graag uw vloer!

Al ruim 15 jaar leveren wij de hoogste kwaliteit gelegde laminaatvloeren. Laat u uw nieuwe laminaatvloer door ons leggen, dan bent u verzekerd van een perfect gelegde vloer. En mocht er in de toekomst toch iets met uw laminaatvloer aan de hand zijn staan we altijd voor u klaar.

Offerte voor kosten laminaat, inclusief ondervloer en plinten leggen

Om u een scherpe prijs te kunnen geven voor alle materialen inclusief of exclusief het leggen, bespreken we graag uw wensen. Aan de hand van de maatvoeringen van de ruimte waarvoor u een nieuwe vloer nodig heeft maken we graag een offerte voor u.

We nodigen u daarvoor van harte uit in onze showroom in Zevenaar. U kunt ook terecht op afspraak. Deze maakt u door te bellen met 0316 – 342 974 of een mail te sturen naar: info@parketwinkel-zevenaar.nl.