Skip to main content

Parket reparatie: krassen en beschadiging houten vloer herstellen

Een houten vloer is van hardhout en met een goede beschermlaag, zoals olie of lak, kan de vloer veel hebben. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En uw vloer wordt natuurlijk intensief gebruikt. Er kan wel eens wat mis gaan.

Uiteraard is dat balen. Gelukkig kan bijna altijd uw vloer volledig hersteld worden. Soms zelfs makkelijker dan u denkt. Parketwinkel Zevenaar is niet voor niets dé parketspecialist in de regio. Wij zijn er ook voor u bij schade.

Heeft u schade aan uw vloer en wilt u deze laten repareren? Maar direct een afspraak via 0316 – 342 974 of mail naar: info@parketwinkel-zevenaar.nl.

Offerte aanvragen Afspraak maken

Herstellen van diverse soorten schade aan uw houten vloer

Door de jaren heen kan er van alles met uw vloer gebeuren. Het voordeel van een houten vloer is dat schade aan de vloer ook vaak goed te repareren valt. Het noodgedwongen moeten laten vervangen gebeurt maar zelden. En als dat toch zo is, bent u ook bij ons aan het juiste adres.

krassen in uw houten vloer

Het manier waarop wij krassen in uw houten vloer oplossen hangt af van de diepte van de krassen.

Heeft u veel kleine krasjes, door bijvoorbeeld intensief gebruik en zand onder schoenen, dan kan dit oplost worden met een kleine onderhoudsbeurt, waarbij uw vloer gepolijst wordt en de olie of waxlaag wordt vernieuwd.

Diepe krassen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld het verschuiven van meubels (zonder beschermende viltjes), kunnen helaas alleen opgelost worden door de vloer opnieuw te schuren en lakken of oliën.

Waterschade houten vloer

Uw vaatwasser is stuk gegaan en uw mooie houten vloer is doorweekt geweest. Zoiets heeft meestal desastreuze gevolgen voor uw vloer. Planken staan bol, de laklaag is afgebladderd en er zitten zwarte plekken in.

U bent niet de enige! Dit is voor ons de meest voorkomende vorm van schade. Meestal moet een deel van uw houten vloer vervangen worden. Onze vakmensen weten precies hoe ze dat aan moeten pakken. En we helpen u met de verzekering, door een overzichtelijke offerte op te maken. Want meestal bent u hiervoor verzekerd.

Heeft kleinere waterschade? Bijvoorbeeld door een grote bloempot die poreus bleek en rechtstreeks op de houten vloer stond? Dan is vervanging van de vloer vaak niet nodig en kunnen we u helpen de waterplek op te lossen.

Voor hele kleine watervlekken kunt u, tenminste bij olie, ook gebruik maken van de het onderhoudsmiddel dat speciaal hiervoor beschikbaar is. Kom gerust even langs in de winkel voor advies. Vergeet niet van tevoren even een foto te maken, dat helpt ons bij het beoordelen van de schade.


Spotrepair voor deuken en kleine diepe beschadigingen

U wilde even het gourmetstel uit het hoogste keukenkastje pakken en laat het per ongeluk uit uw handen glippen… De punt stuitert op uw parketvloer. Een dikke deuk als gevolg. Balen natuurlijk! Maar prima te repareren.

Met zogenaamde ‘spotrepair’ kunnen we relatief kleine plaatselijke beschadigingen oplossen. Bijvoorbeeld deuken of gaatjes in de vloer. Het gat wordt gevuld met een hars dat na uitharding gekleurd wordt in de kleur van uw vloer.

Uw vloer trekt krom

Uw vloer kan krom trekken als deze zwevend is gelegd en de vloer niet voldoende kan werken als de luchtvochtigheid hoger wordt. Bij een hogere luchtvochtigheid zet de vloer wat uit. En als er te weinig speling is aangehouden tussen de vloer en de muur, kan de vloer bol gaan staan.

Een van de oplossingen is het beter ventileren van de ruimte. Daardoor daalt de luchtvochtigheid. Ook het verwarmen van de vloer zorgt ervoor dat het vocht uit de vloer trekt, waardoor de vloer weer vlak kan komen te liggen.

Blijft uw vloer bol staan? Dan heeft uw vloer meer speling nodig. Dat kan opgelost worden door langs de randen van de vloer een stuk weg te slijpen.

Heeft u last van een houten vloer die bol is gaan staan en is de luchtvochtigheid tussen de 40 en 65%? Neem dan contact met ons op.

Reparatie en renovatie van een oude houten vloer

Zowel verouderd parket als een antieke houten vloer kunt u door Parketwinkel Zevenaar laten herstellen.

Bij verouderd parket gaat het om een relatief nieuwe vloer die machinaal is voorzien van een verouderde look. Is verouderd pakket toe aan onderhoud of is er grote schade aan de vloer, dan is voorzichtigheid geboden. Wordt de vloer te enthousiast opgeschuurd, dan verliest deze haar verouderde uitstraling. Parketwinkel Zevenaar is er voor u als uw verouderd parket hersteld moet worden.

Bij echt oude vloeren, zoals een traditionele parketvloer in een jaren ’30 woning, is renovatie een secuur werkje. Deze vloeren bevatten vaak kleine stukken parket, randen, biezen en soms uitdagende patronen. Renovatie van dit soort antieke vloeren vereist vakmanschap. Daarvoor bent u bij ons zonder meer aan het juiste adres.

Vervangen van vloerdelen van uw houten vloer

Soms volstaan kleine reparaties niet en is er meer nodig om uw vloer weer in goede staat te krijgen. Bijvoorbeeld het vervangen of aanhelen van delen van de vloer.

Vloer aanhelen

Als een groot deel van de vloer beschadigd is of ontbreekt spreken we van ‘aanhelen’ van uw vloer. Aanhelen betekent het verlengen van de bestaande vloer.

Dit is bijvoorbeeld van toepassing als u een oude inloopkast weghaalt. Of schuifdeuren verwijdert. U wilt dan dat de bestaande vloer ‘door gaat lopen’ in zijn oorspronkelijke staat.

Ook als er om welke reden dan ook planken van uw vloer vervangen moeten worden door nieuwe planken, noemen we dit aanhelen.

Parketwinkel Zevenaar kan uw bestaande vloer aanhelen. Of dit nu een relatief standaard eikenhouten parket betreft of een traditionele patroonvloer met randen en biezen.

Vloer vervangen

Zijn grote delen van uw vloer zwaar beschadigd en kan dit niet meer netjes gerepareerd worden? Dan zal de vloer of het deel van de houten vloer vervangen moeten worden. Mocht dit onverhoopt gebeuren, dan adviseren wij u graag over hoe u de beschadigde vloer het beste kunt laten vervangen.

Wat kost reparatie van uw houten vloer?

De kosten van het repareren van uw houten vloer kunnen wij meestal niet op afstand inschatten. Neem contact met ons voor het maken van een afspraak.

Dat kan door te bellen met 0316 – 342 974 of een e-mail te verzenden naar info@parketwinkel-zevenaar.nl. Als het nodig is om een inschatting te maken van de werkzaamheden, dan komen we graag bij u langs voor een inventarisatie.

Uw houten vloer laten repareren door Parketwinkel Zevenaar

Reparatie van uw vloer kunt u het beste overlaten aan een parketspecialist. Zo weet u zeker dat uw houten vloer snel weer perfect hersteld wordt.

U laat uw houten vloer renoveren door Parketwinkel Zevenaar, omdat:

  • u gegarandeerd een mooi resultaat wilt – Parketwinkel Zevenaar is niet voor niets al 15 jaar dé Parketwinkel uit de regio Zevenaar, Arnhem en de Achterhoek.
  • de reparatie uitdagend is – Parketwinkel Zevenaar heeft eigen parketteurs in dienst die veel ervaring hebben met reparatie en renovatie van alle soorten vloeren.
  • Parketwinkel Zevenaar alles in huis heeft uw specifieke vloer te repareren – niet alleen de kennis en ervaring die nodig is voor uw vloer, ook alle materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het herstel van uw vloer.

Moet uw parket gerepareerd of gerenoveerd worden? Maak een afspraak door te bellen naar 0316 – 342 974 of mail naar: info@parketwinkel-zevenaar.nl. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom in onze winkel.