Skip to main content

Houten vloeren, keuze voldoende in onze showroom

Een bezoek aan onze showroom in Zevenaar doet u beseffen hoeveel keuze er is op het gebied van houten vloeren. Op twee verdiepingen kunt u parketvloeren bekijken:

Natuurlijk helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Samen doorlopen we een aantal stappen die ertoe leiden dat u weet welke houten vloer bij uw wensen past. Zo bent u bijvoorbeeld ongetwijfeld op zoek naar een mooie vloer, die goed past bij de inrichting van uw woning. Maar weet u ook hoeveel onderhoud de vloer, die u mooi vindt, vraagt? Wij adviseren u hierover, zodat wij zeker weten dat u lang van uw houten vloer kunt genieten.

Zodra u uw keuze gemaakt heeft, meten wij de ruimte zorgvuldig in. Uw houten vloer wordt uiteindelijk vakkundig gelegd door onze eigen parketteurs.

Houten vloeren in verschillende houtsoorten

Houten vloeren zijn er in alle houtsoorten van Europees eiken tot Aziatisch bamboe. Er zijn echter ook verschillende kwaliteiten en legvormen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

Traditioneel parket

U kiest voor traditioneel parket onder meer wanneer u een bijzondere, klassieke afwerking met biezen of banden en staande fries wenst. Ook traditioneel parket leent zich in tapis-vorm uitstekend voor verschillende patronen, zoals bijvoorbeeld een visgraatpatroon of Hongaarse punt. Een traditionele parketvloer kan in principe onbeperkt worden geschuurd en gekleurd.

Verouderd parket

Verouderd parket wordt in de fabriek kunstmatig verouderd om een rustieke of vintage uitstraling te verkrijgen. Massief verouderd parket kan rechtstreeks verlijmd worden met de cementdekvloer of zwevend worden gelegd als systeemvloer. U kunt een verouderde vloer in principe onbeperkt schuren en lakken. Verouderd parket leent zich in tapis-vorm uitstekend voor verschillende patronen, zoals bijvoorbeeld een visgraatpatroon.

Duoplanken

Duoplanken worden opgebouwd uit twee lagen. De toplaag is vervaardigd uit hardhout en de onderlaag bestaat uit multiplex. Een voordeel van duoplanken is dat er vrijwel geen ‘werking’ (krimp of uitzetten) optreedt. Afhankelijk van de dikte van de toplaag op de duoplank kan de vloer één of meerdere malen geschuurd en gekleurd worden. Duoplanken beschikken over een messing en groef en worden zwevend op een ondervloer gelegd.

Planken vloeren

Deze vorm van parket wordt ook wel eens omschreven als ‘houten vloerdelen’. Een planken vloer wordt vervaardigd van plat gezaagde houten planken, voorzien van messing en groef. De vloer wordt door Parketwinkel Zevenaar blind vernageld op spaanplaat direct op de cementdekvloer verlijmd. U kunt uw planken vloer, net als iedere andere massief houten vloer, meerdere keren schuren en kleuren.

Lamelparket

Lamelparket bestaat uit drie lagen. De toplaag van hardhout is ongeveer 2,5 tot ongeveer 4 mm dik. Het totaal heeft rondom een messing en groef. Lamelparket is extra betaalbaar, omdat alleen voor de zichtbare bovenlaag ‘duur’ hout gebruikt wordt. Lamelparket is al in de fabriek geschuurd, gelakt of geolied, en dus na het leggen klaar voor gebruik. Over het algemeen kan lamelparket 1 à 2 keer geschuurd worden, met een levensduur van 10 – 30 jaar als gevolg.

Houten vloer op vloerverwarming

Een groot aantal parketvloeren kunnen worden gelegd op een basis met vloerverwarming. Indien u deze wens heeft, is het verstandig dit al direct bij het adviesgesprek aan te geven. Parketwinkel Zevenaar kan u dan direct in de richting van de juiste keuze begeleiden.

Houten vloer in appartementen

Mits zwevend gelegd kunt u uw houten vloer gerust in uw appartement laten leggen. Zwevend parket wordt gelegd op een dempende ondervloer. Hierdoor wordt contactgeluid teruggebracht tot acceptabele proporties. Parketwinkel Zevenaar adviseert u natuurlijk om wel vooraf de voorwaarden van uw VVE te raadplegen.